11 oktober 2018

MOOC Middelnederlands dingt mee naar Publieksprijs Wetenschapscommunicatie

Video welkom bij MOOC Middelnederlands. Bron: https://moocmnl.kantl.be

De MOOC Middelnederlands, een reeks vrij toegankelijke, korte kennisclips over de Nederlandse literatuur in de Middeleeuwen, is onderscheiden met de Jaarprijs Wetenschapscommunicatie van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten. Met de Jaarprijs Wetenschapscommunicatie op zak dingt de MOOC Middelnederlands mee naar de Publieksprijs voor Wetenschapscommunicatie van het breedwetenschappelijke tijdschrift EOS.

Uit een handvol projecten mogen lezers en andere belangstellenden per stemming de winnaar aanwijzen. Stemmen kan via de website van EOS tot 26 november 2018. 

Middeleeuwse literatuur

De MOOC – kort voor Massive Open Online Cource – brengt niet minder dan vijfendertig specialisten in beeld, die op een toegankelijke manier vertellen over de Middelnederlandse literatuur. De toelichting gaat gepaard met zo veel mogelijk kwaliteitsvol beeldmateriaal van de handschriften waarin de middeleeuwse teksten tot ons zijn gekomen. Vanuit Utrecht werkten acht wetenschappers mee.

Dr. Elisabeth de Bruijn en dr. Bram Caers
Dr. Elisabeth de Bruijn en dr. Bram Caers

Duurzame herwaardering

Dr. Bram Caers en dr. Elisabeth de Bruijn, die van in het begin bij het initiatief van de Universiteit Antwerpen betrokken waren en deel uitmaakten van de centrale redactie van de MOOC, worden nu samen met het hele redactieteam beloond voor het initiatief. De Vlaamse jury prijst het project omdat het erin is geslaagd om een ‘weinig evident thema’ een ‘duurzame herwaardering’ te geven.

Uitreiking

Op 27 november worden de laureaten van de Jaarprijs in Brussel gehuldigd, en wordt bekend gemaakt wie de EOS-publieksprijs in de wacht heeft gesleept.