5 oktober 2018

Mohsen Mohammadi wint prijs voor onderzoek naar het modale systeem in Perzische muziek

A historical painting from Hasht Behesht palace, Isfahan, Iran, from 1669. Source: Wikimedia

De Association for Recorded Sound Collections heeft Dr. Mohsen Mohammad een 'Certificate of Merit' toegekend binnen de ARSC Awards for Excellence in Historical Recorded Sound Research 2018 voor zijn promotieonderzoek Modal Modernities. Mohammadi bestudeerde het modale systeem van Perzische muziek en de ontwikkeling daarvan van de veertiende eeuw tot nu.

De Association for Recorded Sound Collections (ARSC) is een non-proft organisatie die zich bezighoudt met de conservering van en studie naar geluidsopnamen op het gebied van alle muziekgenres en spraak, in alle formats en van alle perioden. ARSC brengt particuliere personen en institutionele professionals samen en is daarin uniek.

modale vernieuwingen in perzische klassieke muziek

Dr. Mohsen Mohammadi

Mohsen verdedigde zijn promotieonderzoek over modale vernieuwingen in Perzische klassieke muziek, gedocumenteerd in opnamen en traktaten, op 14 juni 2017. Zijn promotors waren de Utrechtse onderzoekers prof. dr. Emile Wennekes en prof. dr. Karl Kügle. Mohsen startte zijn onderzoek als PhD International van het Onderzoeksinstituuut voor Geschiedenis en Cultuur (OGC) en was daarna verbonden aan het Instituut voor Cultuurwetenschappelijk Onderzoek (ICON). Vanaf volgende maand is Mohsen aangesteld als docent op de Universiteit van Californië, Los Angeles (UCLA).