11 september 2017

Debuutbundel Laurens Ham

Mijn grote schuld

In Mijn grote schuld roept literatuurwetenschapper dr. Laurens Ham een unheimliche wereld op  waarin alle grenzen zijn weggevallen.

Dr. Laurens Ham

Een toerist op safari dresseert zijn aap en is tegelijk aan hem onderworpen. In een fascistische droomstad vloeien klassiek-Romeins verleden en hedendaagse politiek samen. Mensen trekken rond in een oneindige woestijn nadat het toerisme vernietigend heeft toegeslagen. Met zes verhalende en klankrijke reeksen laat Laurens Ham in zijn debuutbundel zien hoe we door onze reizen ingrijpen in de wereld om ons heen. Wanneer we goed kijken, blijkt alles in de wereld met alles samen te hangen: heden en verleden, mens en dier, toerist en bekekene.

Ham las het titelgedicht: ‘Mijn grote schuld’ voor in radioprogramma Podium op NPO radio 4.

• Titel: Mijn grote schuld
  • Auteur: Laurens Ham