17 april 2019

Meld je nu aan voor het Utrecht Degrowth Symposium

Het eerste Utrecht Degrowth Symposium vindt plaats op vrijdag 28 juni aan de Universiteit Utrecht. Op het symposium komen internationale degrowth-experts vanuit verschillende disciplines samen om te discussiëren over de betekenis en toekomst van degrowth. Ook biedt het mogelijkheid om de opkomende degrowth-netwerken in Nederland bij elkaar te brengen en te versterken. De inschrijving voor het symposium is nu geopend.

Snail. Credit: iStock.com/Sander Meertins
Credit: iStock.com/Sander Meertins

Over manieren om te ‘ontgroeien’ wordt zowel in sociale bewegingen als in de academische wereld nagedacht. De zoektocht is hierbij naar mogelijke wegen naar een duurzame toekomst, op een manier waarbij de materiële omvang van de mondiale economie op democratische en distributieve wijze wordt teruggeschroefd. Dit zou landen binnen hun reproductieve grenzen van ecosystemen moeten houden.

Read the remainder part of the article below in English.

Research-based discussion

However, not all experts support the idea of degrowth and argue that sustainability can be achieved through innovations that contribute to economic growth. This Degrowth Symposium aims to spark a research-based discussion on this much-debated topic.

International speakers

The programme of the symposium features international keynote speakers from academia and civil society, a panel debate and lively interactions.

Organisation

The symposium is organised by Utrecht University researchers and supported by Pathways to Sustainability, and the Utrecht Sustainability Lectures (Copernicus Institute of Sustainable Development).