Meld je aan voor het Learning Lab digitale community service learning (e-CSL)

Students during fieldwork for Learning Lab Overvecht

Dit Learning Lab e-CSL is een samenwerking tussen het Utrecht University Centre for Global Challenges, Utrecht University Special Interest Group CSL en de Vrije Universiteit Amsterdam.

Datum: donderdag 25 juni 2020
Tijd: 15.00 - 17.00 uur
Locatie: online, in Zoom
Taal: Engels

Vanwege de coronacrisis is de aandacht voor digitale community service learning (CSL) in rap tempo toegenomen. Veel docenten experimenteren nu met e-CSL projecten en dat roept veel vragen op; Wat is nu eigenlijk het verschil tussen online en offline CSL? Leren studenten anders bij e-CSL? Welke keuzes kun je als docent maken in het cursusontwerp van e-CSL en hoe organiseer je het contact met de community partner in een 1.5 meter samenleving? In dit learning lab kunnen participanten ervaringen en kennis uitwisselen rondom e-CSL en zal een aantal gastsprekers best practices delen. Ben je geïnteresseerd in onderwijs waarin studenten en docenten samen met maatschappelijke partners en burgers werken aan sociale vraagstukken, of wil jij in september concreet met e-CSL aan de slag? Doe dan mee met het Learning Lab e-CSL!

Heb jij een plan voor een innovatief CSL project en zoek je hiervoor subsidie? Kijk dan eens bij het Comeniusprogramma! Eén van de thema’s dit jaar is werken aan maatschappelijke vraagstukken. Kijk hier voor meer informatie.