10 september 2019

Meld je aan voor de Panama-conferentie

De 38e Panama-conferentie over reken-wiskundeonderwijs vindt plaats op 9 & 10 januari 2020 in ‘Woudschoten Hotel en Conferentiecentrum’ te Zeist. Het thema is: 'Rekenen-wiskunde van … tot …'

> Meld je direct aan

Over het thema

Rekenen-wiskunde is in vele situaties, op vele manieren toepasbaar; dit maakt het zo belangrijk en tegelijkertijd ook complex om te leren. Het belang en de complexiteit van rekenen-wiskunde staan centraal op deze conferentie. Onderwerpen gaan van a tot z, van jong tot oud, van theorie tot praktijk, van 0 tot ∞, van peuterspeelzaal tot universiteit, van abstract tot zinnig, van procedures tot inzicht, van nu tot de toekomst. Hoe je rekenen-wiskunde beziet heeft consequenties voor keuzes over de invulling van je onderwijs. Op de conferentie is aandacht voor wetenschappelijk onderzoek en actuele informatie specifiek over het leren en onderwijzen van rekenen-wiskunde.

Aanmelden en overnachten

De conferentie vindt plaats in Woudschoten hotel- en conferentiecentrum in Zeist. Je kunt t/m 8 oktober 2019 een hotelkamer boeken tegen een gereduceerd tarief. Na 8 oktober is beschikbaarheid niet gegarandeerd. Meer informatie over aanmelden voor het congres en het boeken van een hotelkamer.

Oproep conferentiebijdragen

Wil je vanuit je werk, studie, onderzoek of hobby een bijdrage leveren aan de 38e Panama-conferentie? Dan nodigen we je uit een programmavoorstel in te dienen voor een presentatie of een werkgroep. Meer informatie.

Over de Panama-conferentie

De Panama-conferentie is hét forum voor uitwisselen, op de hoogte blijven, nadenken en discussiëren over goed reken-wiskundeonderwijs, vanuit alle mogelijke verschillende perspectieven.

De conferentie biedt je de gelegenheid om de eigen beroepspraktijk te verbeteren, om een bijdrage te leveren aan landelijke ontwikkelingen en mee te werken aan de versterking van reken-wiskundeonderwijs in het algemeen.