4 april 2017

Meet the professor 2017!

Op woensdagochtend 29 maart 2017 fietsten 142 professoren van de Universiteit Utrecht weer naar de basisscholen van Utrecht.

Prof. dr. Elisabetta Manunza deed ook dit jaar mee. Zij ontmoette de kinderen van groep 8 van basisschool Wereldkidz de Koppel in Zeist. De leerlingen mochten Elisabetta een uur lang het hemd van het lijf vragen en bleken allemaal zeer enthousiast, bewogen en bewust. Op de vraag van een collega “hoe leg je aan de kinderen aanbestedingsrecht uit?”  antwoordde Elisabetta: “we hebben samen een speelplaats voor hun jongere zusjes en broertjes aangelegd; de kinderen hebben ‘keuzes’ leren maken en zelf ervaren hoe het ‘voelt’ als je een hele mooie gedachte hebt maar door een slechte beoordelaar het slechtere idee van een klasgenootje wordt gekozen. Overigens: alle kinderen hadden prachtige ideeën en een aantal dacht ook nog aan het betrekken van de buurtbewoners in de keuze van de speeltoestellen en de organisatie rondom de veiligheid van de kinderen”.

Het was bovendien 100 jaar geleden dat aan de Universiteit Utrecht de eerste vrouwelijke professor van Nederland werd benoemd, en dus was er bijzondere aandacht voor de vrouwelijke professoren!