Meer studieplekken beschikbaar voor studenten

Door versoepelingen van de coronamaatregelen kunnen we weer meer studenten van de Universiteit Utrecht verwelkomen in de universiteitsbibliotheken voor zelfstudie. De studieplekken komen beschikbaar op basis van reservering

De openstelling van de studieplekken gaat in twee fases:

Vanaf maandag 29 juni: 57 zelfstudieplekken in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad.

Vanaf maandag 6 juli: 80 studieplekken in de Universiteitsbibliotheek Utrecht Science Park.

De bibliotheken zullen geopend zijn voor zelfstudie van maandag tot en met vrijdag van 8.30-17.00 uur. Om zoveel mogelijk studenten van dienst te zijn, worden de studieplekken voorlopig aangeboden in tijdsblokken van vier uur. Als je een studieplek wilt reserveren, mail dan naar studyspaces@uu.nl. Je krijgt vervolgens informatie over de verdere procedure.

Studieplek via studieadviseur

Voor studenten die thuis geen goed alternatief hebben blijven ook studieplekken beschikbaar. Deze bevinden zich vanaf 29 juni in het Marinus Ruppertgebouw en zijn uitsluitend beschikbaar op voordracht van studieadviseurs.

Online studieplek

Voor studenten die geen studieplek kunnen reserveren, of die liever thuis studeren, wijzen we graag op de dagelijkse online studieplek van het Skills Lab en de Universiteitsbibliotheek. Deze studieplek biedt structuur bij het studeren door dagelijks deel te nemen (via MS Teams) aan de gezamenlijke start en daarnaast begeleiding op vaste momenten gedurende de dag.

Openingstijden voor uitleen ongewijzigd

De openingstijden voor het afhalen en inleveren van materiaal blijven voor nu ongewijzigd. Medewerkers en studenten van de Universiteit Utrecht kunnen op maandag tot en met vrijdag van 13.00-16.00 terecht in beide vestigingen van de universiteitsbibliotheek voor het ophalen en retourneren van materiaal. Al het materiaal dat u wilt lenen vraagt u aan via WorldCat.