24 februari 2017

Meer dan 100 dringende vragen aan de wetenschap

Hoe kun je vechtscheidingen voorkomen? In hoeverre kan een mens veranderen in gedrag? Waarom trekken sociale media constant onze aandacht en leiden ze ons af van waar we mee bezig zijn? Wat zijn de regels van de wetenschap en liggen die voor altijd vast? Deze vier vragen worden beantwoord door Utrechtse sociaal wetenschappers in het boek ‘Hoe zwaar is licht. Meer dan 100 dringende vragen aan de wetenschap’.

boekomslag hoe zwaar is licht

Vanuit de Utrechtse sociale wetenschappen leveren Catrin Finkenauer, Esther Kluwer, Denise de Ridder, Stefan van der Stigchel en Rens van de Schoot een bijdrage aan dit populairwetenschappelijke boek. ‘Hoe zwaar is licht’ is samengesteld door Beatrice de Graaf en Alexander Rinnooy Kan. Inspiratiebron zijn dan ook de vragen waarover de Nationale Wetenschapsagenda zich buigt. Andere onderzoekers die in het boek een vraag beantwoorden zijn onder anderen Hans Clevers, Robbert Dijkgraaf en Gerard ’t Hooft.

Boekpresentatie

Het boek wordt gepresenteerd op de Avond van de Wetenschap, op zaterdagavond 4 maart bij het Amsterdamse academisch-cultureel podium spui25. Diverse wetenschappers lichten op die avond hun bijdrage toe, waaronder hoogleraar Gezondheidspsychologie Denise de Ridder. Aanmelden voor de boekpresentatie kan op website van spui25.