Media-aandacht voor boek "Waar blijft mijn tijd?" van Tanja van der Lippe over werkdruk

Boekomslag Waar blijft mijn tijd? van Tanja van der Lippe

Het boek ‘Waar blijft mijn tijd?’ van professor Tanja van der Lippe, over werkdruk, heeft in verschillende media aandacht gekregen de afgelopen weken. Tanja van der Lippe, verbonden aan de Future of Work hub van de Universiteit Utrecht maakt in het boek duidelijk dat tijdsdruk, niet alleen een individueel, maar ook een maatschappelijk vraagstuk is. Ze schetst in het boek ook scenario's voor de toekomst om hier als maatschappij samen uit te komen. 

De Volkskrant schreef naar aanleiding van het boek, het artikel Nóg sneller en beter werken, is dat wel verstandig? In de krant: "Van der Lippe ziet dat we allerlei manieren verzinnen om efficiënter te werken. ‘We gaan intensiever met onze tijd om, proberen bijvoorbeeld te multitasken of dingen sneller te doen’, zegt ze. ‘Maar dit geeft ons niet per se rust. Je denkt meer voor elkaar te krijgen, maar als alle activiteiten heel kort duren, moet je constant je aandacht erbij hebben en gefocust zijn. Hierdoor is je leven intensiever en kan het juist leiden tot meer gejaagdheid.’

Boek van de maand

Psychologie Magazine bekroonde "Waar blijft mijn tijd?" tot boek van de maand en schreef erbij: "Een tandje minder graag. Het is min of meer verplicht om het druk te hebben en als je dat niet trekt, ligt het aan jezelf. Maar intussen vallen steeds meer mensen van de wagen. Hoogleraar Tanja van der Lippe pleit dan ook voor een samenleving met minder stress."

Eerder was Tanja van der Lippe met het boek ook al te gast in het NPO Radio 1 programma "Met het oog op morgen" en stond ze in het AD "We werken minder dan andere Europeanen, maar waarom zijn we dan zo druk?" en in de Vlaamse krant Het Belang van Limburg "Waarom we dringend een minister van tijdsbesteding nodig hebben. "

Het boek 'Waar blijft mijn tijd?' van Tanja van der Lippe is gepubliceerd door uitgeverij Prometheus, ISBN:9789044641868, uitvoering:Paperback, aantal paginas:256