Maximum aantal gratis OA artikelen bij Emerald bereikt

Het maximum aantal gratis open access artikelen dat bij uitgever Emerald kan worden gepubliceerd is op 25 november bereikt. De 86 vouchers die beschikbaar waren voor 2022 zijn gebruikt. 

Wordt je manuscript geaccepteerd voor publicatie tussen 25 november en 1 januari 2023, dan biedt Emerald nog steeds de mogelijkheid om dit open access te publiceren, maar de kosten worden niet meer gedekt door de consortiumovereenkomst. Kies je voor open access tegen betaling dan ontvang je dus zelf de factuur. Auteurs die hun artikel in open access willen delen en acceptatie van het manuscript tussen november en december verwachten, wordt geadviseerd contact op te nemen met de bibliotheek.

De huidige overeenkomst met Emerald is ook van toepassing voor 2023. Het maximum aantal vouchers waarmee zonder extra kosten open access gepubliceerd kan worden is in dat jaar 101. Voor manuscripten geaccepteerd in januari 2023 of later in het jaar is kosteloos open access weer beschikbaar totdat het jaarlijkse maximum is bereikt.

Meer informatie
Publishing support