Masterstudent Michael Musandu wint Breaking Science 2019

Onderzoeker Michael Musandu wint de jaarlijkse pitchwedstrijd Breaking Science van de Universiteit Utrecht. Op maandag 8 april legde de masterstudent van de masteropleiding Artificial Intelligence zijn onderzoek het beste uit aan het brede publiek.

Foto: Thijs Rooimans

De negen finalisten moesten hun onderzoek of wetenschapsconcept begrijpelijk uitleggen voor een lekenpubliek… in slechts drie minuten. Ze mochten geen gebruik maken van een Powerpoint presentatie, enkel van een rekwisiet, mits de deelnemer het voorwerp zelf het toneel op kon dragen.

De afgelopen twee weken kregen familie, vrienden, collega’s en bezoekers van Café Hofman al een voorproefje van de fascinerende onderzoekswereld van deze deelnemers. Gedurende vier verschillende voorrondes betraden in totaal 33 onderzoekers het podium om deel te nemen aan Breaking Science 2019. De jury, bestaande uit een wetenschapper en een wetenschapsjournalist, beoordeelde alle pitches op basis van drie criteria: inhoud, duidelijkheid en charisma.

Tijdens de finale werd Michael Musandu, tevens de jongste deelnemer van dit jaar, door de jury unaniem uitgeroepen tot winnaar van Breaking Science. ‘Michael vertelt zijn verhaal met energie en humor. Een overtuigend verhaal waar zijn persoonlijke passie en gedrevenheid vanaf spat’, aldus de jury. Michael ontvangt € 1500,- om een conferentie of summerschool naar keuze bij te wonen.

Michael Musandu's winning pitch

Meer informatie
Breaking Science