Margot van der Starre benoemd tot vicevoorzitter CvB Universiteit Utrecht

Met ingang van 15 maart 2021 is drs. Margot van der Starre de nieuwe vicevoorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht. Op dit moment is zij voorzitter van de Raad van Bestuur van Zorgpartners Midden-Holland. Van der Starre is benoemd voor vier jaar, met de mogelijkheid van herbenoeming. Margot neemt de plek in van Annetje Ottow, die per 1 januari benoemd is als voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden.

drs. Margot van der Starre
drs. Margot van der Starre

“We zijn zeer verheugd dat Margot van der Starre het College van Bestuur komt versterken”, zegt mr. Joanne Kellermann, voorzitter van de Raad van Toezicht van de universiteit. “Margot beschikt over de benodigde bestuurlijke en managementervaring en heeft bewezen dat ze richting kan geven én draagvlak kan verwerven in complexe organisaties. Ze was eerder werkzaam bij het UMC Utrecht, dus ze kent het Utrecht Science Park en de academische wereld.”

Van der Starre volgt prof. mr. Annetje Ottow op, die voorzitter wordt van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden. Het Utrechtse College van Bestuur bestaat verder uit voorzitter prof. dr. Anton Pijpers en rector magnificus prof. dr. Henk Kummeling.

Prachtige universiteit

Margot van der Starre is verheugd over haar nieuwe rol. “Ik vind het een grote eer om toe te treden tot het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht en ik kijk ernaar uit om de universiteit snel verder te leren kennen. Ik zie het als een uitdaging om juist in deze moeilijke tijd te mogen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van deze prachtige universiteit.”

Margot van der Starre (1961) studeerde Literatuurwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Voordat ze aantrad als bestuursvoorzitter van Zorgpartners Midden-Holland, een zorgorganisatie met 3.200 medewerkers en 2.000 vrijwilligers, was ze van 2010 tot 2017 managing director van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). Daarvoor was ze onder meer werkzaam bij KPN, UMC Utrecht en een verzekeringsorganisatie.

De Universiteit Utrecht volgt de Wet Normering Topinkomens.