Maak kennis met de Alliantie EWUU tijdens de Utrecht Science Week 2023!

Van 29 september tot 8 oktober wordt de derde editie van de Utrecht Science Week gehouden in het Utrecht Science Park. Tijdens deze week vol activiteiten organiseert de Alliantie EWUU (Eindhoven University of Technology, Wageningen University & Research, Universiteit Utrecht en Universitair Medisch Centrum Utrecht) meerdere interactieve sessies.

De sessies zijn nu open voor inschrijving. Bekijk hieronder waar je ons kunt vinden.

2 oktober – Paneldiscussie: 'Gezond en duurzaam voedsel, toekomstscenario's om verandering in de samenleving te stimuleren’

Ons Instituut 4 Preventive Health nodigt je uit om deel te nemen aan de interactieve paneldiscussie. Ontdek de uitdagingen en kansen die gepaard gaan met het opbouwen van een duurzaam voedselsysteem, terwijl je de bredere implicaties van veranderingen in het maatschappelijk systeem verkent. Panelleden Robert van der Kruk (TU/e), Marleen Onwezen (WUR), Detlef van Vuuren (WUR), Prescilla Jeurink (UU), zullen toekomstscenario's presenteren en strategieën bieden om deze tot leven te brengen. De paneldiscussie wordt gehost door Roel Vermeulen (UU). Een gezonde en duurzame lunch is inbegrepen.

Klik hier voor meer informatie.

2 oktober – Workshop: ‘Recognising and Rewarding unusual inter-and transdisciplinary research’

Tijdens deze middag biedt ons Centre for Unusual Collaborations een bijdrage aan de debatten over erkenning en beloning. Het doel is deze elementen beter te verankeren in erkenningen en beloningen voor beginnende en mid-career academici die het langzame, maar lonende proces van een dergelijke reis aandurven.

Klik hier voor meer informatie.

4 oktober - Circular Economy Festival

Het Circular Economy Festival richt zich op de circulaire economie in de regio en belicht de rol van de Universiteit Utrecht op het gebied van Circulaire Economie, samen met campuspartners zoals de Alliantie EWUU, HU, RIVM, UMC Utrecht en TNO. Er is een belangrijke rol weggelegd voor regionale samenwerking. Ons Institute 4 a Circular Society heeft een prominente plaats op het festival. We nodigen je uit om deel te nemen aan de discussie over de overgang naar een circulaire samenleving en om ons team te ontmoeten!

Klik hier voor meer informatie.

5 oktober - Research Day UMC Utrecht: "Duurzame Wetenschap: hoe maken we impact?"

Op donderdag 5 oktober vindt de Research Day plaats bij het UMC Utrecht. Deze dag staat in het teken van onderzoekers en de betekenis van het onderzoek dat ze doen, voor zowel de samenleving als voor onszelf. Het Institute 4 Preventive Health en het Institute 4 a Circular Society zullen samen een collegetoursessie verzorgen, met als thema's Interdisciplinair onderzoek, AI voor preventieve gezondheidszorg en duurzame wetenschap. Schrijf je in voor een interessante sessie, gepresenteerd door Roel Vermeulen (UU), Carl Moons (UMCU), Peter Blankestijn (UMCU) en EWUU Liaison Officer Tessa Scherphof (UU & UMCU).

Klik hier voor meer informatie.

Utrecht Science Week

Klik hier voor meer informatie over het programma van de Utrecht Science Week.

Over Alliantie EWUU

Het motto van de Alliantie EWUU (TU/e, WUR, UU, UMCU) is ‘Challenging future generations’. De alliantie doet dit door jonge onderzoekers, docenten en studenten aan het roer te zetten en samen te werken, dwars door disciplines heen. De vier instellingen bundelen hun expertises om zo bij te dragen aan maatschappelijke transities op het gebied van gezondheid, voedsel, energie en duurzaamheid.