Maak een online woordzoeker en win 75 euro

Onderzoek naar woordherkenning en taal in ons brein

Hoe komt het dat we in een woordzoeker sommige woorden sneller vinden dan andere? Dat is de vraag die taalwetenschapper Shalom Zuckerman graag wil beantwoorden. Vul de online woordzoeker in en draag op die manier bij aan zijn onderzoek naar woordherkenning. Je bent binnen 10 minuten klaar.

Na het beantwoorden van een aantal vragen heb je 2 minuten de tijd om zoveel mogelijk woorden in een woordzoeker te vinden. Op basis van de woorden die participanten vinden, kunnen de onderzoekers meer te weten komen over de organisatie van taal in ons brein.

De deelnemer die de meeste woorden vindt, wint een cadeaubon ter waarde van 75 euro. De nummers twee en drie ontvangen cadeaubonnen van 50 en 25 euro. Let op: je kunt de woordzoeker alleen op een laptop of desktop maken, dus niet op een smartphone. En het onderzoek is bedoeld voor mensen met Nederlands als moedertaal.

Alle gegevens worden zorgvuldig behandeld op basis van de privacyrichtlijnen van de Universiteit Utrecht. Deel dit bericht met zo veel mogelijk (Nederlandstalige) vrienden, studenten en collega's. Voor het onderzoek zijn 1000 deelnemers nodig.