Lustrumboek 25 jaar Faculty Club

In het hart

Deze week werd het eerste exemplaar van het lustrumboek 25 jaar Faculty Club overhandigd aan rector magnificus Henk Kummeling. Kummeling: “De Faculty Club is een unieke plek voor en van de universiteit. Met haar gezellige huiskamer en haar vele evenementen is het een instelling die ik als rector magnificus graag koester”.

Voorzitter Ronald Bleys overhandigt het lustrumboek “25 jaar Faculty Club” aan Rector Magnificus Henk Kummeling
Voorzitter Ronald Bleys overhandigt het lustrumboek “25 jaar Faculty Club” aan rector magnificus Henk Kummeling

Het lustrumboek “25 jaar Faculty Club” is geschreven door Armand Heijnen. Voor het schrijven van de rijke geschiedenis van het pand is Heijnen diep de archieven in gedoken. Het bijzondere pand, dat stamt uit de 14e eeuw, heeft namelijk veel verschillende bewoners gekend. In het begin was het een zogeheten ‘claustraal huis’ – een woonhuis van een kanunnik of koorheer. De kanunniken waren verantwoordelijk voor de rechtspraak, het bestuur en ook het onderwijs binnen hun gemeenschap. In de 19e eeuw zat het hoofdbureau van de politie in het pand, compleet met cipierswoning, cellen en het kantongerecht.

Aan het woord

In het boek staan ook de ervaringen van leden en de plannen voor de toekomst centraal. Zo vertelt Ineke van Oosten (voormalig directeur van het Facilitair Bedrijf) meer over de voorbereidingen van het tot stand komen van de club en de zoektocht naar de perfecte locatie en wordt door de programmacommissie gediscussieerd over een dependance op het Utrecht Science Park. Ook vertelt architect Jaap Dijkman hoe hij de opdracht van de verbouwing heeft aangepakt. Een ding was daarin al snel duidelijk: die systeemplafonds moesten ruimte maken voor de prachtige ossenbloedrode balken die erachter verscholen waren.

Bestel het lustrumboek

Meer lezen over de geschiedenis van het pand en de bijzondere verhalen over de Faculty Club? Bestel dan nu het lustrumboek “25 jaar Faculty Club” voor maar €12,50 via onderstaand formulier.

Bestellen

25 jaar Faculty Club

Er was eens in het hart van de Universiteit Utrecht én in het hart van het centrum van Utrecht… een huiskamer voor alle alumni en medewerkers van de Universiteit Utrecht en hun gasten. Al 25 jaar zijn we een inspirerende ontmoetingsplek met sprankelende gastronomie, waar gezellige sociale activiteiten en inhoudelijke debatten worden georganiseerd én waar met de zon genoten kan worden van de verborgen binnentuin. Dit jaar vieren we samen 25 jaar Faculty Club, onder de noemer “In het hart”. Wees welkom tijdens onze lustrummaand en vier mee!

Ontdek het lustrumprogramma
Meer informatie
Faculty Club