1 mei 2018

Lovende besprekingen en veel media-aandacht voor Geert Buelens' 'De jaren zestig'

Prof. dr. Geert Buelens
Prof. dr. Geert Buelens

De jaren zestig. Een cultuurgeschiedenis, het nieuwe boek van prof. dr. Geert Buelens (hoogleraar Moderne Nederlandse letterkunde), krijgt bijzonder veel aandacht in binnen- en buitenlandse media. Het boek werd meermaals lovend gerecenseerd en Buelens werd geïnterviewd door verschillende televisie- en radiozenders en grote Nederlandse en Vlaamse kranten als de Volkskrant, Trouw en De Tijd. Hieronder een overzicht.

Eigenlijk wil je er gewoon een kijk- en luisterknop bij, om ongelovig te checken hoe schaamteloos seksploitatie dan wel verliep, om Ingrid Jonkers ‘Die Kind’ te lezen, om eens een van die geniale Oostblokfilms te zien. En dat kan: tachtig procent van de muziek die Buelens aanhaalt staat op Spotify, en vele tientallen films staan integraal op YouTube. Zo wordt de lectuur van dit boek een ‘geestverruimende ervaring’.
Prof. dr. Geert Buelens
De Standaard

Beeld- en geluidfragmenten

Bij het boek van Buelens heeft uitgever Ambo|Anthos een speciale website waarop film- en geluidfragmenten uit het boek zijn verzameld. Ontdek playlists met country, jazz en psychedelica; bekijk documentaires over John Lennon en Yoko Ono en nog veel meer. Bij het boek hoort ook een Instagram-account: @global60s waar foto's en beeldmateriaal wordt gedeeld.