Louise Autar wint de Diversity & Inclusion Award 2021

Op woensdag 31 maart heeft Diversity Dean, Janneke Plantenga, de Diversity & Inclusion Award uitgereikt aan Louise Autar, docent aan de departementen Taal & Cultuurstudies, Liberal Arts & Sciences en Genderstudies van de Universiteit Utrecht.

Dit jaar ontving de beoordelingscommissie negen voordrachten en selecteerde daaruit een top drie: Programma Opmaat /Donya YassineTeam Onderwijsadvies & training en Louise Autar. Naast het winnen van de Diversity & Inclusion Award ontvangt Louise een bedrag van €2.500,-, te besteden binnen de Universiteit Utrecht aan diversiteit en inclusie.

Activiteiten gericht op inclusie bij studenten

De Diversity & Inclusion Award gaat naar Louise Autar vanwege haar inspanning op meerdere vlakken voor diversiteit en inclusie. De juryleden vinden het bijzonder dat Louise zich naast haar reguliere docenttaken inzet voor diversiteit en inclusie, waarmee ze mensen weet te raken en doelen weet te bereiken. Veel lof gaat uit naar Louises aandacht voor collega’s en studenten van kleur en met name voor haar activiteiten gericht op inclusie bij studenten. Zo organiseerde zij bijvoorbeeld de Un/Divided conferentie voor studenten die actie willen ondernemen om diversiteit en inclusie op Nederlandse universiteiten te vergroten. Uit deze conferentie kwam STAR (Space to Talk about Race) voort, een platform voor studenten van kleur. Uit de vele ondersteuningsbrieven die de jury ontving, blijkt tevens dat veel collega’s trots zijn op Louises bijdragen aan diversiteit en inclusie. 

Impact binnen en buiten de Universiteit Utrecht

Daarnaast hebben haar activiteiten zowel binnen als buiten de Universiteit Utrecht impact. Louise is ook lid van de adviesraad van de Students4Students campagne van ECHO, subsidie-kader van het Ministerie van Onderwijs en Cultuur om diversiteit te agenderen door acties van studenten te institutionaliseren. 

Uitreiking gemist?

Kon je niet bij de uitreiking aanwezig zijn, kijk dan de opname ervan terug.

 

Diversity & Inclusion Award

Sinds 2019 reikt het programma Equality, Diversity & Inclusion jaarlijks de Diversity & Inclusion Award uit om aandacht te vragen en waardering uit te spreken voor de mooie en waardevolle initiatieven van medewerkers en studenten en medewerkers, die bijdragen aan een meer diverse en inclusieve universiteit.

Meer weten?

Meer weten over de Diversity & Inclusion Award of over diversiteit en inclusie bij de Universiteit Utrecht? Bezoek de website van het programma Equality, Diversity & Inclusion of neem contact op met het Equality, Diversity & Inclusion Office via edi.office@uu.nl.