Nieuws en Agenda

14 februari 2017

Linda Duits in de Volkskrant over sexting

© iStockphoto.com/nito100

Uit een onderzoek van de Universiteit van Amsterdam bleek vorige week dat het aantal jongeren dat aan 'sexting' doet zeer laag is: slechts 2,6% van de jongeren tussen de 12 en 17 jaar verstuurt digitaal naaktfoto's of -filmpjes. Mediawetenschapper dr. Linda Duits reageert op deze uitkomsten in de Volkskrant (6 februari).

Dr. Linda Duits

Duits is niet verrast over de uitkomsten van het onderzoek: "We zien op allerlei vlakken dat kinderen braaf de normen van hun ouders reproduceren en risico's goed weten in te schatten." Het aantal jongeren dat aan sexting doet is aan het stabiliseren, dus is het volgens Duits vooral zaak de aandacht te richten op de kwetsbaarste groepen: jongeren met een laag schoolniveau en een slechte band met hun ouders behoren tot een risicogroep.

Nieuws en Agenda