9 juni 2017

Krijn de Jong ontvangt François Gault Lectureship Award

Krijn de Jong

EFCATS, de Europese federatie van katalysegenootschappen, heeft vandaag aangekondigd dat zij het 2017 EFCATS François Gault Lectureship toekennen aan Krijn de Jong, hoogleraar Anorganische Chemie en Katalyse. De prijs wordt in augustus aan De Jong gepresenteerd tijdens Europacat XIII in Florence. De prijs erkent individuele baanbrekende bijdragen aan katalyse.

Krijn de Jong wordt specifiek geprezen om zijn originele benadering van het vaststellen van synthese-structuur-prestatierelaties op het gebied van heterogene katalyse. De François Gault Lectureship Award wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een vooraanstaande wetenschapper op het gebied van heterogene katalyse.

De Jong reageert vanaf een congres in de VS: “Ik ben bijzonder vereerd en blij met deze waardering voor mijn onderzoek in de katalyse gedurende vele jaren. Het onderzoek aan de synthese van katalysatoren krijgt hiermee een enorme 'boost'. Tegelijkertijd ben ik dankbaar voor de vele vele mensen (collega's, medewerkers, promovendi en postdocs) waar ik mee heb samengewerkt; zonder hen was dit onderzoek niet mogelijk geweest - dankjewel aan allen! Tot slot noem ik ook de Universiteit Utrecht die steeds een prachtige en stimulerende werkomgeving voor onderwijs en onderzoek heeft geboden.”

>> Lees meer over de prijs in het Engelstalige nieuwsbericht

Gerelateerde nieuwsberichten