Kort verslag UCERF Symposium 13 April 2023

Op donderdag 13 april 2023 vond het 17e UCERF-symposium plaats over actuele ontwikkelingen in het familierecht. Het hybride symposium mocht dit jaar zo’n 120 deelnemers in het Academiegebouw verwelkomen en nog eens 25 deelnemers online. Het was een gemixte club van advocaten, notarissen, mediators, rechters, juristen en wetenschappers.

Wendy Schrama opende de dag en werd daarna gevolgd door drie sprekers die over verschillende onderwerpen spraken: mr. Maaike Huijzer over de vergoeding voor vermogensverschuivingen tussen informeel samenlevenden, mr. Rieneke Stelma-Roorda over een wettelijke regeling voor het levenstestament en dr. Pieter Cannoot over de voornaam van trans en non-binaire personen in het licht van het recht op genderautonomie.

Na de pauze vervolgde mr. Liesbeth de Beij met een presentatie over minderjarigen en medische zorg, dr. Bram Hogendoorn over de financiële gevolgen van scheiding en mr. dr. Maria de Jong-de Kruijf over haar ervaringen in de jeugdrechtadvocatuur. Er was ook ruimte voor vragen en discussie met de zaal, wat het een interessante middag maakte.

Het was een geslaagde dag, met dank aan de sprekers, de organisatie, de sponsoren en de deelnemers.