22 juni 2016

Kom naar de LANDac International Conference

LANDac conference

Tijdens de LANDac International Conference 'Large-scale land acquisition in the context of urban sprawl and climate change – linking the rural and the urban' presenteren verschillende sprekers hun huidige kennis van het wereldwijde landtekort in stedelijke en voorstedelijke gebieden. De conferentie vindt plaats in het Muntgebouw op 30 juni en 1 juni.

Factoren als bevolkingsgroei, gebrek aan land en investeringen in ontroerend goed, infrastructuur en stadsuitbreiding veranderen onze omgeving en de manier waarop we leven. Voorheen richtten onderzoekers op het gebied van landbeheer zich voornamelijk op het platteland, maar in stedelijk gebied spelen de genoemde factoren een groter wordende rol.

De sprekers zullen het gaan hebben over onder andere megasteden, urbanisatie, conflict-gerelateerde ontheemding, ontwikkeling van infrastructuur, voedselzekerheid en hoe we dit op een effectieve manier kunnen oplossen. Naast dit breed scala aan presentaties biedt de conferentie ook speciale activiteiten rondom nieuwe publicaties en case studies (inclusief Amelisweerd en het Indonesische ‘Garuda’), een fototentoonstelling en een multimediaproject.

Tijdens de conferentie wordt ook het internationale debat aangegaan in de context van Habitat III en er is een rond de tafel gesprek over het eerste concept van de New Urban Agenda.

De conferentie wordt georganiseerd door de Netherlands Academy on Land Governance (LANDac), een netwerk van Nederlandse organisaties die werken aan problemen rondom landbeheer en ontwikkeling. Het project wordt gestuurd door de International Development Studies (IDS) groep van de Universiteit Utrecht.

Enkele dagen na de conferentie begint de zevende editie van de jaarlijkse LANDac summer school Land Governance for Development (4-15 juli 2016).