Knoop x UYA gelanceerd op Betweter Festival

Knoop x UYA is een samenwerking tussen generatie 2021 van de UYA en drie kunstenaars (Just Rijntjes, Hanna Fleer en Meike Jansen). Het project werd gelanceerd op Betweter Festival in TivoliVredenburg op 30 september. Het is ook nog te zien op 6 oktober bij de Future Health Expo in de botanische tuinen van de UU, tijdens de Week van de Wetenschap.

Een grote, opblaasbare rode bal, een oranje kubus met kussens en een kleine, paarse knuffelbare piramide zijn bedoeld om speelsheid in de wetenschap te promoten. Alle kleurrijke objecten hebben hun eigen verhaal. Terwijl je relaxt op en knuffelt met de objecten, word je door de opgenomen verhalen van de objecten uitgedaagd om te reflecteren op diepe vragen over je eigen plek in de wereld, over concepten en de manier waarop we anderen waarnemen.

Doordat er stickers uitgedeeld worden bij ieder bezocht object, worden bezoekers aangemoedigd om hun ervaringen met de objecten onderling uit te wisselen, en hun interpretaties van de objecten en de wetenschap waar ze voor staan te delen. Dit zorgt voor een speels gesprek tussen wetenschappers onderling, maar ook tussen wetenschappers en niet-wetenschappers.

Knoop ook ervaren? Kom dan op 6 oktober naar de Future Health Expo in de botanische tuinen van de UU.

Videoreportage van de Knoop x UYA lancering op Betweter Festival