Kila van der Starre neemt plaats in jury P.C. Hooft-prijs 2024

Dr. Kila van der Starre. Foto: Joost Bataille (PD)
Dr. Kila van der Starre. Foto: © Joost Bataille

Universitair docent Moderne Nederlandse letterkunde Kila van der Starre neemt plaats in de jury van de P.C. Hooft-prijs voor Letterkunde 2024. De jury bestaat verder uit Tsead Bruinja, Kiki Coumans, Maarten van der Graaff en Alfred Schaffer.

P.C. Hooft-prijs voor Letterkunde

De P.C. Hooft-prijs voor Letterkunde is de belangrijkste Nederlandse literatuurprijs voor een oeuvre. Deze staatsprijs wordt jaarlijks toegekend, afwisselend voor verhalend proza, beschouwend proza en poëzie. Komend jaar wordt de prijs uitgereikt in de categorie poëzie. Het Literatuurmuseum verzorgt de prijsuitreiking, die gewoonlijk plaatsvindt rond de sterfdag van P.C. Hooft, 21 mei.

Kila van der Starre

Kila van der Starre is gespecialiseerd in moderne en hedendaagse Nederlandstalige poëzie. Begin 2021 promoveerde ze op het proefschrift ‘Poëzie buiten het boek. De circulatie en het gebruik van poëzie’, dat als gratis e-boek online te raadplegen is. Van der Starre is geïnteresseerd in het gebruik van poëzie in het alledaagse leven van mensen, poëzieonderwijs en de relatie tussen de drager van poëzie en de betekenis van poëzie.

Aan de Universiteit Utrecht geeft Van der Starre college in de bachelorstudies Nederlandse taal en cultuur, Literatuurwetenschap, en Taal- en cultuurstudies, in de researchmaster Nederlandse literatuur en cultuur, en op het University College. Naast haar aanstelling aan de universiteit is Van der Starre freelance literatuurwetenschapper en neerlandicus.