Kay Boers en Maud Groenendijk winnen facultaire scriptieprijzen

Kay Boers en Maud Groenendijk

De facultaire scriptieprijzen 2017 zijn dit jaar gewonnen door Kay Boers (Ancient, Medieval and Renaissance Studies) en Maud Groenendijk (Film- en televisiewetenschap). Zij schreven het afgelopen jaar de beste scripties bij respectievelijk de researchmaster en de academische master. Dit is bekendgemaakt tijdens de feestelijke opening van het academische jaar van de faculteit Geesteswetenschappen op dinsdag 5 september.

Researchmaster

Voor de beste scriptie in de categorie researchmaster waren 3 studenten genomineerd: Kay Boers, Jelmar Hugen en Nina Sangers. De jury koos unaniem voor Kay Boers, die zijn scriptie Between a House of Prayer and a Den of Robbers: Violence in Church Space and the Politics of Christian Victimhood in the Fourth Century CE in slechts drie weken schreef na ampele voorbereiding. Zijn scriptie wordt geprezen vanwege het goede overzicht, Kays grote belezenheid en de link naar hedendaagse fenomenen. Daarnaast toont deze scriptie een hoge wetenschappelijke kwaliteit die het niveau van de researchmasterstudent ver overstijgt.

Academische master

Voor de beste scriptie in de categorie academische master waren ook 3 studenten genomineerd: Maaike Aans, Maud Groenendijk en Alex Verbeek. De jury vond de scriptie van Maud Groenendijk (Unwrapping the John Lewis Christmas ads: Een tekstuele analyse van de constructie van authenticiteit in de Christmas ads van het Britse warenhuis John Lewis) op het vlak van originaliteit, zelfstandig ontwikkelde analyse en engagement het meest overtuigend, in het bijzonder vanwege de aanzet die de scriptie geeft voor het ontwikkelen van een nieuw onderzoeksveld.

Jury

De jury bestond dit jaar uit:

Lees ook het volledige juryrapport.

Scriptieprijzen GW 2017