Kathy High CfH Festival Fellow bij Impakt Festival 2019

Kathy High. Bron: Wikimedia/Monica Giselle
Kathy High. Bron: Wikimedia/Monica Giselle

De Centre for the Humanities Festival Fellow van het IMPAKT Festival is dit jaar de interdisciplinaire kunstenaar Kathy High. Deze festivaleditie gaat over "Speculative Interfaces", waarbij bestaande opvattingen over de interface worden bevraagd en de toekomst van de interface opnieuw wordt geschetst. Het programma onderzoekt hoe we omgaan met technologie en hoe deze relatie ons gedrag en onze perceptie verandert.

Kathy High werkt met technologie, kunst en biologie. Ze werkt samen met wetenschappers en kunstenaars en denkt na over levende systemen, empathie, dierenbewustzijn en de sociale, politieke en ethische dilemma's van biotechnologie en de industrieën daaromheen. In haar onderzoek naar de dierenwereld heeft High kijkt naar dierenbewustzijn, emotie en empathie. Haar recente project Gut Love: You Are My Future biedt een kijkje in de complexe relatie tussen darmflora en haar gastheer, en de cultuur van de ontlasting.

Op vrijdag 1 november gaan studenten van de MA Arts and Society, MA Contemporary Theatre, Dance and Dramaturgy en de RMA Media, Art and Performance Studies met Kathy High en haar werk aan de slag door middel van een screening, een artist talk en een keynote-lezing.