14 september 2018

Kasboekje van Nederland gaat de klas in!

Bron: kasboekjevannederland.nl

De zes uitzendingen van Kasboekje van Nederland zijn bewerkt tot korte afleveringen voor SchoolTV en worden de komende weken een voor een online geplaatst.

De afleveringen zijn speciaal gemaakt voor het vak economie op het voortgezet onderwijs.

Kasboekje van Nederland

De financiële geschiedenis van Nederlanders gaat niet alleen over banken en verzekeraars, maar ook over hoe huishoudens en ondernemingen in het dagelijkse leven omgaan met geld. De Universiteit Utrecht onderzoekt daarom kasboekjes en bedrijfskasboeken om de financiële geschiedenis van Nederlanders in kaart te brengen.

In de televisieserie brengt de NTR de persoonlijke verhalen achter de kasboekjes in beeld. Presentator Eric Smit kijkt hoe het financiële huishouden van gewone Nederlanders in de tweede helft van de twintigste eeuw eruit ziet en hoe dat verandert door overheidsmaatregelen en financiële producten van banken.