21 maart 2014

Jonge vertalers vertalen jonge auteurs in ‘The Chronicles Projects’

Anne Roetman en Emma Jane Unsworth

Literatuur- en muziekfestival Crossing Borders is een nieuw project op zijn website gestart: The Chronicles Projects. Voor The Chronicles Projects presenteren jonge, nog onbekende vertalers korte verhalen of delen van romans van jonge nog onbekende auteurs.

De vertalers zijn aankomende professionals en talentvolle afgestudeerden en studenten literair vertalen. Zij debuteren hier. Ook de auteurs zijn ontdekkingen. De vertalers zijn zelf op zoek gegaan naar auteurs en romans die hen aanspreken en die nog niet eerder zijn vertaald in het Nederlands.

Anne Roetman, student van de master Literair Vertalen, leverde de eerste bijdrage aan The Chronicles Projects. Zij vertaalde een deel van Hungry the Stars and Everything van Emma Jane Unsworth. The Chronicles Projects vormt een inspirerende opmaat naar The Chronicles Live, het project rondom jonge festivalchroniqueurs en hun vertalers dat plaatsvindt tijdens Crossing Border in november.