7 juni 2017

Faces of Science

Jonge Utrechtse onderzoekers bloggen voor NemoKennislink

Milieuonderzoeker Jetske Vaas en aardwetenschapper Margot Cramwinckel zijn benoemd als nieuwe Faces of Science. Dit betekent dat ze bloggen voor wetenschapsplatform NemoKennislink. In onderstaande filmpjes stellen ze zich voor.

Wetenschappelijk onderzoek wordt niet alleen gedaan door mannen met baarden in witte labjassen. Het zijn juist de enthousiaste jonge onderzoekers die er misschien wel het beste over kunnen vertellen. NemoKennislink geeft met Faces of Science deze jonge onderzoekers een platform, waar ze vol passie kunnen vertellen over hun onderzoek.

Milieuonderzoeker Jetske Vaas en aardwetenschapper Margot Cramwinckel hebben net hun eerste blog online. Ze doen beiden wetenschappelijk onderzoek, en hoewel ze dat op een heel ander vakgebied doen kunnen ze er beiden veel mooie verhalen over vertellen. Jetske is bijvoorbeeld veel op de zonnige Caribische eilanden Saba en St. Eustatius om te onderzoeken hoe de bevolking reageertop het woekerende plantje Coralita dat het hele eiland heeft kunnen veroveren. Margot mag mee op verre zee-expedities, om miljoenen jaren oude zeebodem te verzamelen en daaruit te analyseren hoe het klimaat er 40 miljoen jaar geleden uitzag. Dit is nodig om het klimaat van de komende honderd jaar zo goed mogelijk te kunnen voorspellen.

Lees hieronder ook de blogs van Jetske en Margot.