Johanna Walther wint Dr. Saal Van Zwanenberg Prize

"Deze masterscriptie is een waar meesterwerk"

Johanna Walther

Promovendus Johanna Walther kreeg 15 november de Dr. Saal van Zwanenberg Onderzoeksprijs uitgereikt. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan masterstudenten die een scriptie schrijven op het gebied van de farmaceutische of medische wetenschappen, waarbij het geneesmiddel centraal staat. 

"Deze masterscriptie is een waar meesterwerk", zegt Enrico Mastrobattista, onder wiens leiding Johanna Walther als masterstudent Drug Innovation haar scriptie “Cellular Delivery of CRISPR/Cas9 Ribonucleoprotein via Biomimetic Lipid Nanoparticles” schreef. "Het bevat zeer origineel werk: ze heeft voor het eerst aangetoond dat Cas9-eiwit kan worden ingekapseld in lipide nanodeeltjes en functioneel kan worden toegediend in cellen.

De hoeveelheid werk die Johanna heeft verricht is uniek en iets wat ik nog nooit eerder heb meegemaakt van een masterstudent.

"De hoeveelheid werk die Johanna heeft verricht is uniek en iets wat ik nog nooit eerder heb meegemaakt van een masterstudent. In 9 maanden tijd heeft ze de helft van het werk uitgevoerd dat ik in gedachten had voor een PhD-project", vervolgt Mastrobattista. "Met haar buitengewone academische vaardigheden, haar uitzonderlijke talent om de juiste experimenten uit te voeren, haar creativiteit en doorzettingsvermogen en haar uitstekende sociale vaardigheden is Johanna een van de beste masterstudenten die ik tot nu toe heb begeleid.”

"Ik ben erg blij dat ik de Dr. Saal Van Zwanenbergprijs heb gewonnen. Ik werd gebeld dat ik gewonnen had en hoewel het een geweldige manier was om het nieuws te horen, betrapte ik mezelf op de gedachte dat ik deze informatie zwart-op-wit nodig heb om het echt te begrijpen en te geloven", zegt Johanna Walther, die inmiddels promovendus is op het gebied van het Crispr/cas-systeem voor gentherapie.

"Mijn masterproject bevestigde me al dat ik een onderzoeksgebied heb gevonden – de toediening van medicijnen voor therapeutische benaderingen – waar ik echt van geniet. Ik zie deze prijs als een grote erkenning daarvan: een project dat met belangstelling, passie en met de hulp van een ondersteunende begeleider en afdeling werd uitgevoerd. Het is ook een grote motivatie om door te gaan met onderzoek en hopelijk ooit bij te dragen aan nieuwe ontdekkingen in de farmaceutische en medische wetenschappen.”