Jeroen Torenbeek ontvangt Internationale Medaille Universiteit Utrecht

Rector magnificus Henk Kummeling heeft de Internationale Medaille van de universiteit uitgereikt aan Jeroen Torenbeek, die afgelopen jaar na bijna veertig jaar afscheid nam van de Universiteit Utrecht. Toen stond corona geen feestelijk afscheid toe. Nu wel. Torenbeek staat wel bekend als 'Mr Summerschool'. Onder zijn leiding groeide de Utrecht Summer School uit tot de grootste van Europa.

Jeroe Torebeek krijgt de internationale medaille uitgereikt van Henk Kummeling
Henk Kummeling reikt de Internationale Medaille uit aan Jeroen Torenbeek (foto: Jos Kuklewski)

Jeroen Torenbeek leverde een belangrijke bijdrage aan het internationale profiel van de Universiteit Utrecht. Tussen 1991 en 2005 was hij directeur van Bureau Buitenland. In die rol stond hij aan de basis van de Utrecht Summer School, het Utrecht Network, dat studentenuitwisseling en samenwerking tussen een aantal Europese universiteiten faciliteerde, en andere internationale samenwerkingsverbanden over de hele wereld. Hij was onder meer lid en voorzitter van het bestuur van de European Association for International Education (EAIE), voorzitter van het Utrecht Network, en voorzitter van de vrienden van het NIKI.

Sinds 2005 is hij directeur van de Utrecht Summer School, die onder zijn leiding uitgroeide tot de grootste summer school van Europa.

Door zijn grote internationale netwerk, zijn rol in het Utrecht Network, de Utrecht Summer School en de EAIA, heeft hij het internationale profiel van de Universiteit Utrecht versterkt en jarenlang een bepalende rol gespeeld in de internationale zichtbaarheid van de Universiteit Utrecht.

Internationale Medaille

De internationale medaille van Jeroen Torenbeek
De Internationale Medaille (foto: Jos Kuklewski)

De Universiteit Utrecht kent een Internationale Medaille toe aan personen uit binnen- en buitenland, die op bijzondere wijze hebben bijgedragen aan de internationale relaties en het internationale profiel van de universiteit. De Internationale Medaille is onder meer uitgereikt aan prof. Joseph Sung (president Chinese University Hongkong), prof.dr. Rob van der Vaart en prof.dr. Bert Meijer (directeur NIKI).