12 oktober 2017

Jaarlijkse Johan Willem Beyen-lezing met prof. Hakan Yilmaz

De jaarlijkse Johan Willem Beyen-lezing wordt dit jaar verzorgd door prof. dr. Hakan Yilmaz (Bogazici Universiteit, Istanbul). Het onderwerp van zijn lezing is EU-Turkey Relations: Mental Maps and Political Interests.

De lezing vindt plaats in Utrecht op 3 november 2017. Bekijk het programma.

De jaarlijkse lezing is vernoemd naar Johan Willem (Wim) Beyen, voormalig Nederlands minister van Buitenlandse Zaken, mede-oprichter van de Europese Unie en alumnus Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht. De eerste Johan Willem Beyen-lezing werd in 2016 gehouden met dr. Bernard Bot, voormalig minister van Buitenlandse Zaken.

De Johan Willem Beyen-lezing  wordt georganiseerd door de Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie, met ondersteuning van de 'EU-hub' van het strategische thema Instituties voor Open Samenlevingen van de Universiteit Utrecht.