Internationale conferentie over inter- en transdisciplinariteit: call for contributions staat open

Van 4 tot en met 8 november 2024 vindt de eerstvolgende International Transdisciplinarity Conference 2024 (ITD24) plaats in Utrecht. Universiteit Utrecht is host en mede-organisator van deze grote internationale conferentie. Wil je een bijdrage leveren aan de conferentie, dan kan dat. De call for contributions staat nog open tot 14 maart.

Call for Contributions

Voor ITD24 ontvangen we graag bijdragen uit alle onderzoeksvelden en -culturen, variërend van lokale interdisciplinaire en interprofessionele projecten tot wereldwijde projecten. Deze conferentie behandelt zowel de theorie als de praktijk van inter- en transdisciplinaire onderzoekssamenwerking en de educatieve paden om dergelijke samenwerkingen duurzaam en voor iedereen beschikbaar te maken.

De volledige beschrijving en richtlijnen van deze call staat op de website van de conferentie. De deadline voor het indienen van een voorstel is verlengd tot 14 maart 2024.

Naar de call for contributions

Over de conferentie

De conferentie vindt plaats van 4 tot en met 8 november 2024 in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Het thema van dit jaar is ‘Inter- and Transdisciplinarity Beyond Buzzwords: Educational Pathways for Sustainable Research Collaborations’. Deze conferentie biedt vooraanstaande docenten, onderzoekers en studenten van over de hele wereld de kans om hun kennis, inzichten en expertise te delen over de kritische kwesties in inter- en transdisciplinariteit.

ÍTD24 wordt georganiseerd door de ITD Alliance, de wereldwijde alliantie voor inter- and transdisciplinariteit, td-net, een netwerk voor transdisciplinair onderzoek, en het Utrechtse innovatieprogramma voor Interdisciplinair Onderwijs onder leiding van prof. dr. Iris van der Tuin (decaan interdisciplinair onderwijs).

Eerste sprekers zijn bekend

Momenteel wordt er hard gewerkt aan het programma, maar de eerste sprekers zijn bekend. Mieke Bal is een cultural theorist, video artist en curator. Zij zal spreken over haar concept van ‘Inter-ships’. De titel van haar keynote is: Inter-ships: On Being In-Between in Cultural, Disciplinary, Subjective and Medial Encounters. Daarnaast verwelkomen we een vooraanstaande wetenschapper uit Canada, Rick Szostak. Hij zal een panel leiden over 'Commonalities and Divergences in Inter/Transdisciplinary Thought'. 

Meer informatie
Over de conferentie