Innovatieve samenwerking in Applied Data Science

Terugblik op het netwerk evenement van CHARM-EU

Lesgeven met behulp van generatieve AI, het inzetten van AI voor matching bij nieuwe opleidingen en het ontwikkelen van een summer school voor PhD’s. Al deze onderwerpen zijn besproken tijdens het Applied Data Science netwerk evenement dat CHARM-EU organiseerde op 15 & 16 mei in Utrecht.

CHARM-EU is een door Erasmus+ gefinancierd initiatief met als doel structurele en strategische samenwerking tussen Europese universiteiten te realiseren. Negen Europese instellingen maken deel uit van CHARM-EU, waaronder de Universiteit Utrecht. Netwerkbijeenkomsten zoals deze stimuleren internationale samenwerking tussen experts uit diverse vakgebieden, landen en CHARM-EU-instellingen, wat samen werken aan uitdagingen mogelijk maakt.

Het netwerkevenement van mei 2024 stond in het teken van onderwijsinnovaties in het veld van Applied Data Science. Professoren, experts en onderwijsdirecteuren van de negen Europese partneruniversiteiten kwamen samen. In groepen werd 1,5 dag gebrainstormd en gewerkt aan verschillende challenges in het veld van applied data science.

Deze intensieve sessies hebben niet alleen bijgedragen aan waardevolle kennisuitwisseling, maar ook aan het opbouwen van duurzame relaties tussen de deelnemende instellingen. Door het delen van best practices en het gezamenlijk ontwikkelen van nieuwe onderwijs- en onderzoeksinitiatieven, werd een basis gelegd voor toekomstige projecten en initiatieven. Dit heeft niet alleen de banden binnen CHARM-EU versterkt, maar bevordert ook de ontwikkeling van innovatieve onderwijsmodellen die inspelen op de snelle ontwikkelingen in de applied data science sector.

Meer weten?

Neem contact op met Drs. Jan Haarhuis via j.c.m.haarhuis@uu.nl.