Incluusion and Taste before you Waste winnaars Maatschappelijke Impact Prijs 2016

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie hecht grote waarde aan het creëren van maatschappelijke impact via onderzoek en onderwijs. Het blijkt ieder jaar weer dat ook studenten en medewerkers dit een belangrijk streven vinden. Op veel manieren dragen zij bij aan het aanpakken en helpen oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Om deze maatschappelijke impact voor het voetlicht te brengen en de betrokken studenten en medewerkers in het zonnetje te zetten, heeft de faculteit de jaarlijkse Maatschappelijke Impact Prijs ingesteld.

Winnaars 2016

De Maatschappelijke Impactprijs 2016 is uitgereikt aan Marij Swinkels, Hilke Grootelaar en Elena Valbusa voor hun bijdragen aan het project Incluusion en aan Francesca Ali voor haar bijdrage aan het project Taste before you waste.

De jury - prof. Anna Gerbrandy, prof. Judith van Erp en prof. Frank Verbeeten - was onder de indruk van de inzet van de medewerkers en de kwaliteit van de projecten: 

Incluusion is professioneel georganiseerd, sluit aan bij een zeer actueel onderwerp en heeft grote maatschappelijke impact. De inzet van deze collega’s gaat ver buiten wat we van medewerkers mogen verwachten!

REBO-Impactprijs-winners-2016-staff
Hilke Grootelaar, Elena Valbusa en Marij Swinkels van Incluusion

Taste before you waste’ pakt op een duurzame manier een belangrijk maatschappelijk probleem probleem aan en zorgt voor een radicale verandering in de samenleving. De aanpak gaat veel verder dan slechts het creëren van bewustwording.

Francesca Ali of Taste before you waste
Francesca Ali van Taste before you waste

De prijs bestaat uit 1.000 euro te besteden aan het project, een bon voor The Colour Kitchen en een Impact Reep van Tony’s Chocolonely. De winnaars kregen de prijs uit handen van prof. Maarten van Bottenburg tijdens de nieuwjaardsreceptie van de faculteit op 12 januari 2017.

Meer informatie over de prijs en alle nominaties: Maatschappelijke Impact Prijs.