9 juli 2019

Summerschool Junior 2019

Honderden nieuwsgierige kinderen op onderzoek uit bij de Universiteit Utrecht

Bij Summerschool Junior ontdekken kinderen hoe leuk wetenschap is. Van 22 t/m 25 juli en 29 juli t/m 1 augustus 2019 krijgen kinderen tussen de 8 en 14 jaar de kans om kennis te maken met wetenschappelijk onderzoek en de universiteit. Vier dagen lang doen ze zélf onderzoek, bijvoorbeeld naar biodiversiteit, het heelal, chemische reacties en duurzaamheid.

Summerschool Junior 2018

Eigen DNA testen, met een telescoop naar het heelal turen en oplossingen bedenken voor de biodiversiteit. Zomaar een greep uit het programma. De kinderen maken tijdens Summerschool Junior kennis met verschillende faculteiten van de universiteit, en ontmoeten honderden andere deelnemers. Er is volop ruimte om te spelen en nieuwe vrienden te maken. Eén van de deelnemers van vorig jaar: “Ik doe mee aan Summerschool Junior omdat ik ervan houd om nieuwe dingen te leren, maar alleen op zo’n leuke manier!”

Met het diverse programma van Summerschool Junior wil de Universiteit Utrecht kinderen al vroeg laten kennismaken met wetenschap en onderzoek doen. Dankzij bijdrages van Rabobank Utrecht en organisatieadviesbureau TWST kunnen 60 kinderen, die van huis uit niet gemakkelijk in aanraking komen met de universiteit, ook deelnemen.

Summerschool Junior 2018

Praktische informatie

Summerschool Junior is voor kinderen die dit schooljaar in groep 5 t/m 8 of in de eerste of tweede klas van de middelbare school zitten. Het programma duurt vier dagen en is van 22 t/m 25 juli en 29 juli t/m 1 augustus 2019. Beide weken hebben een verschillend programma. Het programma voor middelbare scholieren vindt plaats tijdens de eerste week van 22 t/m 25 juli.

Plek vrij in week 2

Summerschool Junior week 1 zit vol, maar in week 2 is er nog plek voor nieuwsgierige wetenschappertjes in de dop! Inschrijven kan op de website: www.summerschooljunior.nl