9 juli 2018

Honderden nieuwsgierige kinderen naar de Universiteit Utrecht

Bij Summerschool Junior ontdekken kinderen hoe leuk wetenschap is. Van 16 t/m 19 en 23 t/m 26 juli 2018 krijgen kinderen tussen de 8 en 14 jaar de kans om kennis te maken met wetenschappelijk onderzoek en de universiteit. Vier dagen lang doen ze zelf onderzoek, bijvoorbeeld naar hun eigen DNA, hersenactiviteit, duurzaamheid en het heelal.

Waanzinnige week vol wetenschap

Summerschool Junior biedt een unieke kans voor kinderen om op een bijzondere manier kennis te maken met de wetenschap. Het uitgangspunt is dat kinderen zelf op onderzoek uitgaan onder begeleiding van studenten van de Universiteit Utrecht.

De kinderen maken tijdens Summerschool Junior niet alleen kennis met verschillende faculteiten van de universiteit, maar ook met honderden andere wetenschappers in de dop. Er is volop ruimte om te spelen en nieuwe vrienden te maken. De vorige edities van Summerschool Junior leverden veel enthousiaste reacties op van deelnemers, waaronder: “Ik doe mee aan Summerschool Junior omdat ik ervan hou om nieuwe dingen te leren, maar alleen op zo’n leuke manier!”

Met het diverse programma van Summerschool Junior wil de Universiteit Utrecht kinderen al vroeg laten kennismaken met wetenschap en onderzoek doen. Dankzij crowdfunding en een bijdrage van Rabobank Utrecht kunnen 50 kinderen, die van huis uit niet gemakkelijk in aanraking komen met de universiteit, toch deelnemen.

Aanmelden nog mogelijk

Week 1 van Summerschool Junior zit vol, maar in week 2 zijn er nog een aantal plekken vrij voor jonge wetenschappers in de dop. Aanmelden voor deze week kan op de website

Praktische informatie

Summerschool Junior is voor kinderen die dit schooljaar in groep 5 t/m 8 of in de eerste of tweede klas van de middelbare school zitten. Het programma duurt vier dagen en is van 16 t/m 19 juli en van 23 juli t/m 26 juli. Beide weken hebben een verschillend programma. De Advanced Edition voor middelbare scholieren vindt plaats tijdens de eerste week van 16 t/m 19 juli.

Summerschool Junior