3 maart 2017

Hoe zwaar is licht. Meer dan 100 dringende vragen aan de wetenschap

Hoe zwaar is licht

Worden we toleranter als we religieuze scholen afschaffen? Wat maakt een taboe een taboe?  Hoe zijn de grenzen tussen privé en publiek verschoven onder de invloed van sociale media? Hoe Nederlands was de Nederlandse Gouden Eeuw? Deze vier vragen worden beantwoord door Utrechtse geesteswetenschappers in het boek Hoe zwaar is licht. Meer dan 100 dringende vragen aan de wetenschap.

Vanuit de Utrechtse geesteswetenschappen leverden prof. dr. José van Dijck, prof. dr. Maarten Prak, dr. Martine Veldhuizen en dr. Christoph Baumgartner een bijdrage aan dit populairwetenschappelijke boek. Hoe zwaar is licht  Is samengesteld door Beatrice de Graaf en Alexander Rinnooy Kan. Inspiratiebron zijn dan ook de vragen waarover de Nationale Wetenschapsagenda zich buigt. Andere onderzoekers die in het boek een vraag beantwoorden zijn onder anderen Hans Clevers, Robbert Dijkgraaf en Gerard ’t Hooft.

Boekpresentatie

Het boek wordt gepresenteerd op de Avond van de Wetenschap, op zaterdagavond 4 maart bij het Amsterdamse academisch-cultureel podium Spui25. Diverse wetenschappers lichten op die avond hun bijdrage toe, waaronder hoogleraar Gezondheidspsychologie Denise de Ridder. Aanmelden voor de boekpresentatie kan op website van Spui25.

boekomslag hoe zwaar is licht

Titel: Hoe zwaar is licht. Meer dan 100 dringende vragen aan de wetenschap

Redactie: Beatrice de Graaf en Alexander Rinnooy Kan

ISBN: 9789460034459 (ebook) 9789460034435 (paperback)

Uitgever: Balans