14 augustus 2018

Hoe wetenschappers en ondernemers hun krachten kunnen bundelen

hands with light bulb

Op het eerste gezicht lijken wetenschappers en ondernemers niet op elkaar. De wetenschapper, een gereserveerde rationalist. De ondernemer, een risico nemende flamboyante hustler. Beide stereotypen kloppen niet. Elke dag zie ik hiervan het bewijs in onze startup en universiteitsincubator UtrechtInc. Hier leren we ondernemers en wetenschappers nieuwe vaardigheden en verbinden we ze aan complementaire mensen en technologieën. We helpen ze hun ideeën om te zetten in startups die uitgroeien tot succesvolle technologiebedrijven. Hoe kan je als wetenschapper een entrepreneur worden of gaan samenwerken met een ondernemer om zo impact te realiseren?

Lees het volledige blogbericht op de website van UtrechtInc. Als universiteitsincubator helpen ze wetenschappers hun ondernemerskant te ontdekken door verschillende workshops, trainingen en coaching aan te bieden om de zakelijke vaardigheden in zichzelf te ontwikkelen of door te helpen met het vinden van een co-founder.