Het boek Dierbaar Dubbelzinnig is uit

Dr. Liesbeth Feikema en Dr. Wieke Eefting presenteren eerste publicatie van onderzoeksproject Dierbaar Dubbelzinnig

Afgelopen dinsdag 29 november was het zover, Dr. Liesbeth Feikema en Dr. Wieke Eefting presenteerden hun nieuwe boek Dierbaar Dubbelzinnig. Dit boek is verschenen in nauwe samenwerking met uitgeefster Margreet van Heel van Uitgeverij Helium. Het is de eerste publicatie rondom het project Dierbaar Dubbelzinnig.

Het project
De initiatiefnemers zette in 2021 de relatie tussen mens en dier in de schijnwerpers, onder andere in Burgers’ Zoo. Door verschillende beelden te tonen waarop mensen en dieren samen waren afgebeeld, kwamen stuk voor stuk nieuwe interessante en spannende vragen naar voren. Nieuwe perspectieven omtrent de mens-dier relatie werden verkend, verbanden ontdekt en reeds bestaande overtuigingen onderzocht. Zijn mens en dier meer van elkaar dan intieme vreemden? Waarom wel of waarom niet?

Het project zorgde voor plezier, mogelijkheid tot leren, maar ook onderzoeksresultaten. Meer dan 1800 bezoekers van Burgers’ Zoo reflecteerden en deelden hun perspectief. De grote betrokkenheid van het publiek zorgde daarmee voor een schat aan informatie. CenSAS zal in samenwerking met de initiatiefnemers de komende jaren verder werken aan dit project, onder andere door het vertalen van onderzoeksresultaten naar wetenschappelijke publicaties. Studenten zijn daarbij van harte welkom om aan te sluiten.

Beren knuffelen of knuffelbeer? Beeld van het project Dierbaar Dubbelzinnig. Fotografie: Wieke Eefting
Knuffelberen of beren knuffelen? Beeld dat vanuit verschillende perspectieven kan worden bekeken. Fotografie: Wieke Eefting

Het boek Dierbaar Dubbelzinnig
In het boek Dierbaar Dubbelzinnig vindt u de eerste onderzoeksresultaten en actuele onderwerpen rondom het thema mens-dier relatie. Het belang voor het aangaan van het gesprek over mens-dier relaties wordt zichtbaar, want mens en dier komen elkaar steeds vaker tegen op onverwachte plekken. Dit boek nodigt uit om het gesprek levend te houden en te blijven voeren. Klik hier voor een preview van het boek

Bestellen? Klik dan op onderstaande button: 

Bestel hier uw boek Dierbaar Dubbelzinnig
Meer informatie
Dierbaar Dubbelzinnig