Help mee om wilde dier- en plantensoorten in het Utrecht Science Park in kaart te brengen

Welke planten, dieren en schimmels leven in het Utrecht Science Park (USP)? Vanaf vandaag, de Internationale Dag van de Biodiversiteit, tot en met 21 juni nodigen de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht je uit om naar buiten te gaan om zoveel mogelijk soorten te ontdekken en te registeren tijdens de BioBlitz 2024. Met de data die we samen verzamelen, krijgen we inzicht in hoe het gaat met de biodiversiteit in het USP. Ook kun je de komende maand deelnemen aan allerlei excursies, zoals een vleermuizenwandeling. 

Foto door Dick Boetekees

Hoe kun je meedoen? 

Voordat je naar buiten gaat:  

Ga naar buiten: 

  • Stap 4. Maak een foto van de wilde soorten die je tegenkomt in de ObsIdentify-app.  
  • Stap 5. Upload de foto's in de ObsIdentify-app. De foto's worden automatisch zichtbaar in de app en op waarneming.nl.  

Je kunt je foto's ook uploaden via waarneming.nl. Kijk hier hoe je dat doet.  

Foto door Dick Boetekees

Biodiversiteit versterken in het USP  

Sinds 2022 wordt er hard gewerkt aan het versterken van de biodiversiteit in het USP. Zo wordt de vierendertig hectare gras op de campus minder vaak en gefaseerd gemaaid. Ook worden er de komende jaren robuuste ecologische verbindingen met de omgeving gerealiseerd, bijvoorbeeld tussen landgoed Oostbroek en Fort bij Rijnauwen. Ons doel is om in 2035 twintig gidssoorten terug te brengen naar het USP. Lees meer.  

BioBlitzes door het hele land 

Niet alleen in het Utrecht Science Park wordt een BioBlitz georganiseerd. Ook in de Utrechtse Zusterparken en op hogescholen en universiteiten door het hele land gaan mensen de natuur in met hun smartphone om soorten te spotten.  

Bekijk welke soorten er gevonden worden in de Utrechtse Zusterparken
Bekijk welke soorten er gevonden worden bij andere hogescholen en universiteiten