8 januari 2014

Grote mediabelangstelling voor Rick de Graaff vanwege tweetalig basisonderwijs

Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs heeft bekendgemaakt dat komend schooljaar twaalf basisscholen mee doen aan een proef met volledig tweetalig onderwijs. Hoogleraar tweetalig onderwijs Rick de Graaff werd hierover geïnterviewd door onder andere de VolkskrantTelegraafNRC HandelsbladNederlands Dagblad en RTL Nieuws.

De Graaff in NRC Handelsblad: Het is goed als basisscholen jonge kinderen Engelse les geven. Maar alleen een beetje Engels praten is niet genoeg. Het moet wel vooraf duidelijk zijn wat de leerlingen uiteindelijk in groep acht precies moeten kunnen. Alleen dan kunnen middelbare scholen goed inspringen op de niveauverschillen van de kinderen.

De Graaf in Telegraaf: Van belang is het dat de docenten die op de scholen werkzaam zijn, uitstekend Engels kunnen spreken. Hierop valt of staat het tweetalig onderwijs.

Op 18 januari gaf De Graaff ook nog zijn medewerking aan een artikel in de Volkskrant waarin het nieuws over en de wetenschappelijke achtergrond van Engels op de basisschool werd analyseerd.