Groene initiatieven worden mogelijk met nieuw fonds

Het Sustainability Fund is vandaag gelanceerd, een centraal fonds dat het mogelijk maakt voor medewerkers en studenten van de Universiteit Utrecht om financiering te krijgen voor het oprichten van groene initiatieven en living labs op de campus. Het doel van het fonds is om transdisciplinaire benaderingen voor duurzaamheidsuitdagingen te stimuleren. Het biedt beurzen voor grote en kleine projecten, van €50 tot en met €50.000 euro. Het fonds is een initiatief van de Sustainability Office en is opgericht om de universiteit te helpen haar doelen te halen richting de transitie naar een sociaal en ecologisch duurzame organisatie.

Waarom dit fonds?

Susanne Nijssen, team manager UULabs: “In de Sustainability Office krijgen we vaak verzoeken van studenten en medewerkers die een initiatief willen beginnen om de duurzame ontwikkeling van de universiteit te versnellen. Geld en tijdgebrek zijn belangrijke redenen waarom sommige potentieel geweldige initiatieven niet van de grond komen.” Met dit fonds wil de universiteit financiële hulp bieden aan initiatieven die bijdragen aan de strategische doelen van de universiteit. 

Eén fonds, twee beurzen

Het Sustainability Fund bestaat uit twee beurzen. Het doel van de Green Spark Grant, verrbonden aan de Green Office, is om te helpen om praktische duurzaamheidsinitiatieven van studenten en medewerkers op de campus te realiseren. Bedragen van maximaal €5.000 kunnen worden toegekend.

De Campus Sustainability Grant, verbonden aan UULabs, heeft het doel om de oprichting en groei van living labs op de campus te stimuleren. Met een transdisciplinaire aanpak zijn deze labs bedoeld voor duurzaamheidsonderzoek en -experimenten die bijdragen aan het oplossen van duurzaamheidsuitdagingen van de universiteit. Bedragen van maximaal €50.000 kunnen worden toegekend.  

We nodigen je uit om een voorstel in te dienen en bij te dragen aan de duurzame ontwikkeling van de Universiteit Utrecht.

Vragen?

E-mail naar sustainabilityfund@uu.nl.

Over de Sustainability Office

De Sustainability Office faciliteert, mobiliseert en verbindt studenten, medewerkers en stakeholders om de Universiteit Utrecht te transformeren in een voorbeeld op het gebied van duurzaamheid. Meer informatie.