23 juni 2017

Opening Greennest Gallery

Groen maakt gezond en gelukkig

Planten in werk- en publieksruimtes hebben een positieve invloed op het werkklimaat, ze verhogen concentratie en creativiteit, zorgen voor de reiniging van de lucht en reguleren de luchtvochtigheid. Bovendien zorgen ze voor een prettige sfeer.
Er zijn en worden allerlei systemen ontwikkeld om planten onderhoudsvriendelijk toe te passen.
Allerlei voorbeelden van dergelijke systemen zijn ter inspiratie in de Greennest Gallery in de Kassen van de Botanische Tuinen te zien.

In de ruimte is niet alleen veel informatie te vinden, maar het is er ook mogelijk, tussen het groen, te vergaderen met een kleine groep (tafels tot 6 personen). En het leuke is dat je er ook zo maar een gesprek zou kunnen hebben met een van de onderzoekers die daar aan het werk zijn!
Het is de bedoeling dat, naast de onderzoeken die er nu al lopen, ook (ex)studenten en onderzoekers aan het werk gaan van de master Bio Inspired Innovation. Ook architecten en mensen uit de sector glastuinbouw worden uitgenodigd hier hun ideeën te delen.

Vanmiddag is de Greennest Gallery officieel geopend door prof.dr. Anton Pijpers, vice voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht en Nico van Ruiten, voorzitter LTO Glaskracht Nederland.
Vanaf dit weekend is de ruimte ook voor bezoekers toegankelijk.