11 mei 2017

Gezocht: Dierenartsen voor diepte-interview over overgewicht bij honden

Beste Veterinair,

Wat is uw mening en ervaring met betrekking tot het bespreekbaar maken van overgewicht bij honden? Om deze vragen te kunnen beantwoorden, is de POWER-studie op zoek naar tien eerstelijns gezelschapsdierenartsen, werkzaam in de omgeving Utrecht en Gelderland, die bereid zijn deel te nemen aan een diepte-interview.

De diepte-interviews zijn onderdeel van de POWER (Pet and Owner at healthy weight) studie onder begeleiding van dr. Ronald Corbee, specialist Klinische Voeding bij de faculteit Diergeneeskunde, Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren. Celine Aldewereld, master student Gezelschapsdieren, zal de interviews afnemen.

Doel van het onderzoek is inzicht verkrijgen in wat de belemmerende en bevorderende factoren zijn voor dierenartsen om overgewicht van honden bespreekbaar te maken tijdens een consult dat niet gekoppeld is aan overgewicht. 

Het onderzoek betreft een persoonlijk semigestructureerd interview dat 45-60 minuten zal duren. Mocht u interesse hebben in deelname van ons onderzoek, neemt u dan contact met mij op. 

Tevens zoeken wij in het hele land dierenartsen die onze enquête willen invullen.

Met vriendelijke groet,

Celine Aldewereld
Email: c.m.aldewereld@students.uu.nl