Geen wegwerpbekers meer bij de UU

De Universiteit Utrecht heeft besloten om vanaf 1 november de wegwerpbekers uit alle koffieautomaten te halen. Concreet betekent dit dat er geen wegwerpbeker meer uit de koffieautomaten komt in de gebouwen van de universiteit. Deze maatregel loopt vooruit op de nieuwe regelgeving en ondersteunt de ambitie van de Universiteit Utrecht om onze hoeveelheid afval terug te dringen.

Keramiek en hardplastic alternatieven

Met het verwijderen van de wegwerpbeker uit de automaten wordt op 1 november begonnen en is 6 november afgerond. Vanaf dit moment kan in kantooromgevingen gebruik worden gemaakt van herbruikbaar servies dat te vinden is in de pantry’s. De voorraden servies worden waar nodig aangevuld met keramieken bekers.

In de automaten die in de onderwijsgebouwen en publieke ruimtes staan, worden de wegwerpbekers in de automaat door Maas vervangen door een hardplastic bewaarbeker. Deze herbruikbare hardplastic beker komt automatisch uit de machine wanneer er geen eigen beker onder staat en kost één euro extra.

Bring your own!

Circular en Co beker UU

Uiteraard kun je ook je eigen beker of een Billy Cup gebruiken bij de automaat. Heb je nou nog geen herbruikbare beker om mee te nemen naar werk of college? Dan is de Universiteit Utrecht Circular Cup misschien iets voor jou! De Circular Cup is 's werelds eerste duurzame herbruikbare to go beker gemaakt van gerecyclede koffiebekers. De ultieme thee- of koffiebeker voor onderweg. De beker bestel je eenvoudig in de in onze Utrecht University Store. De beker is vanaf vandaag ook verkrijgbaar bij de verkooppunten in het Bestuursgebouw en het Academiegebouw.