Gedeeltelijke heropening universiteitsbibliotheek USP

De vestiging van de universiteitsbibliotheek in het USP opent weer op 25 mei voor een beperkt aantal diensten. De bibliotheek zal van maandag tot en met vrijdag tussen 13.00 en 16.00 uur geopend zijn voor studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht (en het UMC Utrecht).

Helaas mogen wij nog niet alle gebruikersgroepen verwelkomen in de bibliotheek. Bent u geen student of medewerker van de Universiteit Utrecht en heeft u materiaal bij ons geleend? Wij verlengen de uitleentermijn automatisch tot u het materiaal weer in kunt leveren. U ontvangt op dat moment bericht van ons.

Studieplekken nog niet beschikbaar

De dienstverlening is in deze fase beperkt tot de diensten rondom de fysieke collectie van de bibliotheek. Dit betekent dat de balie open gaat voor het uitlenen en innemen van bibliotheekmateriaal en dat de leeszaal Bijzondere Collecties op afspraak te bezoeken zal zijn. Studieplekken zijn nog niet beschikbaar in deze periode. Ook is het niet mogelijk gebruik te maken van de multifunctional printers.

Aanvragen bibliotheekmaterialen

Medewerkers en studenten van de Universiteit Utrecht kunnen vanaf 20 mei weer bibliotheekmaterialen aanvragen via WorldCat*. Bij ‘pickup location’ selecteert u ‘University Library Utrecht Science Park ’. U ontvangt per mail een bevestiging van ons waarin staat vanaf welke datum het materiaal voor u klaar staat in de bibliotheek.

Voor medewerkers en studenten van de Universiteit Utrecht die niet naar de bibliotheek kunnen komen en materiaal urgent nodig hebben blijft het mogelijk om materiaal per post te ontvangen. U selecteert bij ‘pickup location’ dan de optie ‘Send by mail’. Het kan enkele dagen duren voor het materiaal kan worden verzonden.

*Aanvragen verloopt anders dan voorheen, bekijk de uitleg en tips over aanvragen in WorldCat.

Raadplegen Bijzondere Collecties op afspraak

Raadplagen van materiaal uit onze Bijzondere Collecties is alleen mogelijk in de leeszaal. U vraagt het werk aan in WorldCat en selecteert bij ‘pickup location’ de optie ‘Special collections’. Wij nemen vervolgens contact met u op om een afspraak te plannen.

Maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn er verschillende maatregelen van kracht. Zo mogen er maar 10 bezoekers tegelijkertijd in het gebouw en worden ingeleverde materialen in quarantaine geplaatst voordat ze weer uitgeleend worden. Voor uw en onze veiligheid volgt u de instructies in het gebouw.