Future Learning Spaces zijn er voor jou!

Logo Predicaat FLS

Standaard werkgroepruimtes worden steeds flexibeler maar soms passen je ideeën voor werkvormen tijdens je lessen niet in de beschikbare ruimtes. De layout van het lokaal is niet geschikt voor groepswerk of tijdens de activerende werkvorm die je had bedacht loop je toch tegen beperkingen aan. Herken je dit? Misschien is een Future Learning Space dan iets voor jou!

Future Learning Spaces zijn ontwikkeld om docenten en studenten de ruimte te bieden te experimenteren met de lay-out van het lokaal. In nauwe samenwerking met docenten en studenten zijn er diverse experimentele ruimtes gerealiseerd en nieuwe innovatieve ruimtes staan op stapel!

Zo wordt er hard gewerkt aan een Outdoor Learning Space in de Botanische Tuinen en komt er een Mobiele Hybride Set beschikbaar waarmee je tijdens veldwerkactiviteiten toch contact kunt onderhouden met studenten die niet fysiek aanwezig kunnen zijn en  online participeren vanuit huis.

De ontwikkelingen rondom de fysieke leeromgeving maken meer mogelijk dan je denkt.

Klik op de linkjes van de reeds ontwikkelde ruimtes hieronder om een beeld te krijgen van de karakteristieken en mogelijkheden van de FLS of ga naar de website van Future Learning Spaces.

  1. (Hybrid) Active Learning Classroom: Bolognalaan 100, ruimte 2.049 (capaciteit 48 personen)
    Ruimte waar interactief, studentgericht en samenwerkend leren centraal staat en die door de opstelling actief leren stimuleert.
  2. Learning Plaza: Minnaertgebouw, ruimte 1.35 (capaciteit: 150 personen)
    Door de grootte biedt de LP de mogelijkheid verschillende leeractiviteiten gelijktijdig plaats te laten vinden.
  3. Virtual Classroom: Ruppertgebouw, ruimte 1.39 (capaciteit: 48 personen online)
    Ruimte voor onderwijs op afstand met een natuurlijke onderwijservaring vergelijkbaar met onderwijs in een fysieke leeromgeving.

Hoe reserveer je een Future Learning Space?

Future Learning Spaces zijn beschikbaar voor de hele universiteit. Wil je in semester 2 2023-2024 gebruik maken van een FLS in je reguliere onderwijs of ben je nog op zoek naar een bijzondere locatie voor leeractiviteiten in je les, neem dan contact op via fls@uu.nl.

Je ontvangt dan een uitnodiging voor een oriëntatiegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we je wensen met betrekking tot de ruimte en kijken we of de onderwijsactiviteiten goed aansluiten bij het karakter van de Future Learning Space.

Vanwege de planning van de UU-brede onderwijsroostering is het belangrijk om de aanvraag voor semester 2 (2023-2024) vóór 4 september door te geven.

Heb je nog vragen of wil je de ruimtes een keer bekijken? Neem dan contact op met: FLS@uu.nl.