Frits van Oostrom wint Libris Geschiedenis Prijs 2018

Op 28 oktober werd in het radioprogramma OVT (NPO Radio 1) bekendgemaakt dat prof. dr. Frits van Oostrom (Middeleeuwen) de Libris Geschiedenis Prijs 2018 heeft gewonnen voor zijn monografie Nobel Streven. Dit werk is een studie over het leven van de laatmiddeleeuwse ridder Jan van Brederode. 

Uit het juryrapport over Nobel streven

‘Frits van Oostrom weet de Middeleeuwen op een meeslepende manier tot leven te wekken. Een voor de meesten onbekende hoofdfiguur blijkt een ongelooflijk avontuurlijk leven te hebben gehad. Alle grote thema’s uit het menselijk bestaan komen voorbij: ziekte, dood, verdriet en pijn. Heel knap laat Van Oostrom bovendien aan een groot publiek zien hoe je met historische bronnen omgaat. Een rijk en inspirerend boek.’

De Libris Geschiedenis Prijs

De Libris Geschiedenis Prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. De Libris Geschiedenis Prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Libris, Nederlands Openluchtmuseum, Rijksmuseum Amsterdam, VPRO en de Volkskrant en bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro. De prijs is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis en wordt traditiegetrouw eind oktober uitgereikt.

De bekendmaking is terug te kijken via de website van NPO Radio 1