21 september 2017

Correct medicijngebruik zo eenvoudig en toegankelijk mogelijk

Formularium voor de UKP beschikbaar als app

De Universiteitskliniek voor Paarden (UKP) gaat haar formularium aanbieden als app voor Android en iOS. De app wordt gelanceerd op vrijdag 6 oktober a.s. tijdens het symposium ‘Paard-en-Tijd’.
De nieuwe app gaat het nu al vele jaren bestaande papieren UKP-Formularium vervangen. De app geeft dezelfde informatie als het bekende boekje, maar het is met de diverse zoekfuncties wel veel makkelijker om iets op te zoeken. De inhoud is, net zoals bij iedere vorige nieuwe papieren editie, weer helemaal gereviseerd en wordt vanaf nu zo goed mogelijk up to date gehouden. Net zoals de papieren editie is deze app vooral bedoeld als voorbeeld voor dierenartsen om hun eigen praktijk-formularium op te stellen. Voor dierenartsen die deelnemen aan het symposium op 6 oktober is de app één jaar gratis beschikbaar. Graag wel uw telefoon meebrengen, dan wordt de app gratis voor u geladen! Na het eerste jaar bestaat de mogelijkheid de app tegen een vergoeding (€ 30,- per jaar) te blijven gebruiken. Niet-bezoekers van het symposium kunnen na 6 oktober de app direct bij de app-store aanschaffen.

Dierenarts bekijkt formularium-app op smartphone

Symposium

De Universiteitskliniek voor Paarden organiseert iedere twee jaar in de herfst een driedaags symposium voor dierenartsen, hoefsmeden, paardeneigenaren en andere geïnteresseerden. Dit jaar wordt het symposium gehouden van vrijdag 6 t/m zondag 8 oktober. Traditiegetrouw is de eerste symposiumdag gereserveerd voor dierenartsen en hoefsmeden. Het overige publiek is welkom tijdens het weekend. Kijk op de website van het symposium  voor meer informatie (programma, inschrijven, kosten etc.).